top of page

PRAHA 6 OD POČÁTKU PODPORUJE TRENÉRY VE ŠKOLE

Velkou podporovatelkou našeho projektu Trenéři ve škole je radní pro školství Prahy 6 Marie Kubíková. Ta se osobně velmi zasloužila o to, že jsme se do školních hodin tělesné výchovy vůbec dostali. Připomeňme si naše první "krůčky", na kterých nás paní radní provázela.

"Přišli za námi přišli zástupci sedmi sportovních klubů z Prahy 6. Spojili se a nabídli nám, že nám poskytnou profesionální trenéry do jedné hodiny tělesné výchovy v prvních a ve druhých třídách," popisuje paní radní Kubíková naše první seznámení. Mimochodem, bezchybně přitom vyjmenuje všech sedm sportů, které to na počátku byly: ragby, fotbal, judo, florbal, basketbal, házená a volejbal. Osmý sport - gymnastika - se na Praze 6 přidal později. A našemu projektu jsme tou dobou ještě říkali Sportík.


"Pro lepší pohybovou aktivitu dětí je potřeba trochu přitlačit na odborné vedení a atraktivitu tělocviku," pokračuje. "Chápu prvostupňové paní učitelky, že mají spoustu dalších povinností, a jejich tělocvik je limitován jejich odborností. Pokud přivedete do hodiny kvalifikovaného trenéra, on přinese nové nadšení, energii a svoje know-how."

Děti si vyzkouší mnoho sportů. Rozhodně nejde o žádné náborové akce, ale jedná se o všeobecnou sportovní zdatnost," uzavírá Marie Kubíková.

Paní Kubíková se nevěnuje Trenérům ve škole jen v rámci své městské části. Pravidelně navštěvuje i naše akce mimo "svůj" region, byla například na našem setkání v Jenči v červnu 2020 a pomohla nám třeba i s představením projektu Trenéři ve škole zástupcům až z Havířova.

Jsme moc rádi, že máme takové báječné podporovatele na obcích i úřadech. Děkujeme paní radní Kubíkové za podporu! Vaši Trenéři ve škole.

Marie Kubíková - v zastupitelstvu Prahy 6 působí již třetí volební období a věnuje se zejména životnímu prostředí, kultuře, sportu, volnému času, školství, komunikaci a otevřenosti radnice. Usiluje o to, aby Praha 6 byla skvělou adresou a aby na ni občané - obyvatelé mohli být hrdi. Přeje si kvalitní školy a školky pro naše děti, udržované parky a sportoviště a skutečně živou kulturu, dělanou srdcem.

(Původní rozhovor, jehož přepis vám zde přinášíme, poskytla paní radní již dříve Country rádiu. A vy si ho můžete vyslechnout na jejím Facebooku zde.)

bottom of page